LOBSTER Family Restaurant

Nabízíme

Dokonalý steak existuje květen 2019

Díky této akci máte od 16. května možnost ochutnat výjimečnou chuť  vyzrálého hovězího masa od firmy Steinhauser, vyznačujícím se výrazným mramorováním a velmi intenzivní chutí a vůní.

Zvířata jsou chována výhradně v České republice, převážně v oblastech Vysočiny a Drahanské vrchoviny. Díky zrání tzv. suchou cestou po dobu 6 týdnů pak maso dosahuje té nejlepší kvality pro přípravu steaků.

S výběrem masa vám ochotně pomůže a poradí náš zkušený personál.

REZERVACE ZDE.

Menu

 

Český tatarák

80 g – 189 Kč

Tatarák z jemně namletého vyzrálého hovězího masa s topinkami a česnekem.

 

Hovězí carpaccio

100 g – 269 Kč

Tenké plátky vyzrálé hovězí svíčkové s rukolou, sýrem pecorino a lanýžovým olejem.

 

Porterhouse

100 g – 199 Kč

Král steaků s kostí uprostřed jsou vlastně dva steaky v jednom – na jedné straně masitý roštěnec a na druhé jemná svíčková. Připravuje se 4-8 cm silný.

 

T-bone

100 g – 199 Kč

Pojmenování získal podle hřbetní kosti ve tvaru písmene ,,T“, která protíná 2 svaly – nízký roštěnec a pravou svíčkovou.

 

Rib eye steak – vysoký roštěnec s kostí

100 g – 199 Kč

Pro milovníky steaků neexistuje nic lahodnějšího než pořádný kus vysokého masa s kostí. Vysoký roštěnec je hned po svíčkové nejkřehčí část hovězího.

 

Striploin steak – nízký roštěnec

300 g – 449 Kč

Zadní část hřbetu je velice libová a hodí se skvěle také na roastbeef.

 

Tenderloin – vyzrálá hovězí svíčková

200 g – 599 Kč

Bederní sval, který je díky svému umístění pod roštěncem vystaven minimální námaze, a proto je maso křehké, jemně vláknité a libové.

 

Top Round – vrchní šál kýty

250 g – 299 Kč

Libový kus masa, nacházející se ve vnitřní části zadní kýty, který se vyznačuje svojí jemností, výraznou vůní a sytou barvou.

 

Rump steak – květová špička

250 g – 329 Kč

Oblíbený kousek masa, který se používá především na steakovou úpravu. Je libový s typicky jemnými žilkami tuku a výraznou chutí.

 

Eye Round – váleček z kýty

250 g – 299 Kč

Velmi libové maso přiléhající na zadní kýtě ke spodnímu a vrchnímu šálu. Nazývá se také falešná svíčková a to díky své podobnosti s pravou svíčkovou.

 

Ball Tip – ořech

250 g – 329 Kč

Část předkýtí, která může být lehce krytá tukem, vyzdvihujícím výjimečnou chuť tohoto šťavnatého a křehkého kusu masa.

 

Flank Steak – pupek

250 g – 329 Kč

Široký kus plochého svalu ze spodní části pupku z mladého býka.

 

Burger z vyzrálého hovězího masa

150 g – 199 Kč

Chipotle mayo, cheddar, cibulová marmeláda, máslová brioška.

 

 


 

K těmto specialitám jsme Vám připravili výběr příloh, omáček a másel, které si můžete zkombinovat podle své vlastní chuti.

 

Přílohy cena 59 Kč

  • Pečené grenaille s rozmarýnem a česnekem
  • Hranolky
  • Grilovaná zelenina
  • Trhaný listový salát s cherry rajčaty
  • Fazolky s pancettou
  • Špenát na másle
  • Chřest na másle

 

Omáčky cena 59 Kč

  • Portská demi-glace
  • Zauzená BBQ
  • Pepřová omáčka s brandy
  • Houbová omáčka
  • Bernská omáčka

 

Ochucená másla cena 39 Kč

  • Lanýžové
  • Chipotle
  • Bylinkové

 


 

Nabídka této akce je omezená, proto neváhejte a rezervujte si své místo na emailu lobster@lobster-restaurant.cz, telefonním čísle 730 892 286 nebo přes aplikaci Lobsterka.

Těšíme se na vás!