LOBSTER Family Restaurant

Nabízíme

Dokonalý steak existuje květen 2019
 
 Akce již proběhla!!!

Díky této akci máte od 16. května možnost ochutnat výjimečnou chuť  vyzrálého hovězího masa od firmy Steinhauser, vyznačujícím se výrazným mramorováním a velmi intenzivní chutí a vůní. A to není vše! Ve čtvrtek 16. května se Vám navíc nabídne možnost vidět bourání vyzrálé hovězí čtvrtě, ze které následně vybouráme steaky. O tento zajímavý proces se před vaším zrakem postarají profesionální řezníci z firmy Steinhauser. 

Zvířata jsou chována výhradně v České republice, převážně v oblastech Vysočiny a Drahanské vrchoviny. Díky zrání tzv. suchou cestou po dobu 6 týdnů pak maso dosahuje té nejlepší kvality pro přípravu steaků.

S výběrem masa vám ochotně pomůže a poradí náš zkušený personál.

REZERVACE ZDE.

Menu

 

Český tatarák

80 g – 189 Kč

Tatarák z jemně namletého vyzrálého hovězího masa s topinkami a česnekem.

 

Hovězí carpaccio

100 g – 269 Kč

Tenké plátky vyzrálé hovězí svíčkové s rukolou, sýrem pecorino a lanýžovým olejem.

 

Porterhouse

100 g – 199 Kč

Král steaků s kostí uprostřed jsou vlastně dva steaky v jednom – na jedné straně masitý roštěnec a na druhé jemná svíčková. Připravuje se 4-8 cm silný.

 

T-bone

100 g – 199 Kč

Pojmenování získal podle hřbetní kosti ve tvaru písmene ,,T“, která protíná 2 svaly – nízký roštěnec a pravou svíčkovou.

 

Rib eye steak – vysoký roštěnec s kostí

100 g – 199 Kč

Pro milovníky steaků neexistuje nic lahodnějšího než pořádný kus vysokého masa s kostí. Vysoký roštěnec je hned po svíčkové nejkřehčí část hovězího.

 

Striploin steak – nízký roštěnec

300 g – 449 Kč

Zadní část hřbetu je velice libová a hodí se skvěle také na roastbeef.

 

Tenderloin – vyzrálá hovězí svíčková

200 g – 599 Kč

Bederní sval, který je díky svému umístění pod roštěncem vystaven minimální námaze, a proto je maso křehké, jemně vláknité a libové.

 

Top Round – vrchní šál kýty

250 g – 299 Kč

Libový kus masa, nacházející se ve vnitřní části zadní kýty, který se vyznačuje svojí jemností, výraznou vůní a sytou barvou.

 

Rump steak – květová špička

250 g – 329 Kč

Oblíbený kousek masa, který se používá především na steakovou úpravu. Je libový s typicky jemnými žilkami tuku a výraznou chutí.

 

Eye Round – váleček z kýty

250 g – 299 Kč

Velmi libové maso přiléhající na zadní kýtě ke spodnímu a vrchnímu šálu. Nazývá se také falešná svíčková a to díky své podobnosti s pravou svíčkovou.

 

Ball Tip – ořech

250 g – 329 Kč

Část předkýtí, která může být lehce krytá tukem, vyzdvihujícím výjimečnou chuť tohoto šťavnatého a křehkého kusu masa.

 

Flank Steak – pupek

250 g – 329 Kč

Široký kus plochého svalu ze spodní části pupku z mladého býka.

 

Burger z vyzrálého hovězího masa

150 g – 199 Kč

Chipotle mayo, cheddar, cibulová marmeláda, máslová brioška.

 

 


 

K těmto specialitám jsme Vám připravili výběr příloh, omáček a másel, které si můžete zkombinovat podle své vlastní chuti.

 

Přílohy cena 59 Kč

  • Pečené grenaille s rozmarýnem a česnekem
  • Hranolky
  • Grilovaná zelenina
  • Trhaný listový salát s cherry rajčaty
  • Fazolky s pancettou
  • Špenát na másle
  • Chřest na másle

 

Omáčky cena 59 Kč

  • Portská demi-glace
  • Zauzená BBQ
  • Pepřová omáčka s brandy
  • Houbová omáčka
  • Bernská omáčka

 

Ochucená másla cena 39 Kč

  • Lanýžové
  • Chipotle
  • Bylinkové

 


 

Nabídka této akce je omezená, proto neváhejte a rezervujte si své místo na emailu lobster@lobster-restaurant.cz, telefonním čísle 730 892 286 nebo přes aplikaci Lobsterka.

Těšíme se na vás!