LOBSTER Family Restaurant

Nabízíme

Škola vaření

škola vaření

Otevíráme svou kuchyni všem, kteří chtějí umět vařit. Pod vedením našich šéfkuchařů svým uměním u grilu oslníte na každé zahradní party, naučíte se základní tipy a triky v kuchyni, Itálie vám nebude cizí, v rybě nenajdete ani kost a slavnostní večeři připravíte levou zadní.

V každém kurzu vám naservírujeme špetku teorie, hodiny u plotny a plnou pozornost našeho šéfa. K ruce vám budou kvalitní čerstvé suroviny i dostatečná dávka vody, kávy a vína. A kromě znalostí si odnesete sadu receptů a foto s šéfkuchařem na památku.

Kurzy jsou v malých skupinkách, proto nevadí, když vám zavaří i čaj. O to větší pokrok uděláte.

 

Cena každého z kurzů je 2 690 Kč (se zástěrou 2 990 Kč)

 

Všechny kurzy jsou pořádány vždy od 16 hodin v restauraci Lobster Atmosphere.

Základy vaření

Odhalíte základní kuchařské triky, které vám otevřou svět gastronomie. Náš šéf vám předvede, jak správně uvařit vývar nebo poctivou svíčkovou na smetaně. Naučíte se hovězí guláš a základní italské omáčky. Dozvíte se navíc, jak získané dovednosti v kuchyni využít i u jiných jídel a jako sladkou tečku si oflambujete palačinky crepes suzette.

Termín kurzu 17. 9. 2017 v 16 hodin

Podzimní menu s Romanem Paulusem

Osvojte si přípravu 4 chodového podzimního menu. S michelinských šéfkuchařem Romanem Paulusem to bude hračka! Naučíte se udělat křepelku, cizí vám nezůstane příprava bažanta a s rybou si poradíte jedna báseň. U podzimního menu potom nemůže chybět závěrečný dýňový dezert.

Termín kurzu 15. 10. 2017 v 16 hodin (na tento kurz se nevztahují žádné akce)

Ryby a mořské plody

Poznáte, jak nejlépe vybírat a používat ryby a mořské plody v kuchyni. Naučíte se filetovat pražmu královskou a jak správně udělat chobotnici nebo tygří krevety. Objevíte výhody pečení v solné krustě a naučíte se způsoby přípravy ryb Guazzetto a Monier. Neznámá vám nezůstane ani čokoládový fondán s višňovým ragú.

Termín kurzu 22. 10. 2017 v 16 hodin

Moderní Itálie

Naučíte se uvařit polévku z pečených rajčat a mozzarellou Fior di Latte a dozvíte se, čím vyniká. Odhalíte, jak vykouzlit šafránové risotto s tygřími krevetami, jak správně připravit hovězí steak Rossini s lanýžem a na závěr si upečete čokoládový dort bez mouky.

Termín kurzu 26. 11. 2017 v 16 hodin

Slavnostní večeře

Odtajníte, jak přípravit slavnostní večeři a naučíte se udělat crostini s topinamburovým krémem nebo skotského lososa sous-vide s rukolovým pyré. Připravíte se pohankový salát s hruškou a světoznámý hovězí steak Wellington s houbami a černým kořenem. Večer potom završíte italským tiramisu Amaretto Grappa.

Termín kurzu 10. 12. 2017 v 16 hodin

Kapacita kurzu je 8 osob (v některých případech i více). Proto neváhejte a rezervujte si své místo prostřednictvím níže uvedeného formuláře, případně na e-mailu lobster@lobster-restaurant.cz, telefonu 588 884 137 nebo u personálu naší restaurace. Těšíme se na vás!

Rezervační formulář

Vaše jméno: *
E-mail: *
Telefon: *
 
 
Objednávám účast v následujících kurzech:
Základy vaření
Podzimní menu s Romanem Paulusem
Ryby a mořské plody
Moderní Itálie
Slavnostní večeře
Poznámka: