LOBSTER Family Restaurant

Nabízíme

Škola vaření

škola vaření

Otevíráme svou kuchyni všem, kteří chtějí umět vařit. Pod vedením našich šéfkuchařů svým uměním u grilu oslníte na každé zahradní party, naučíte se válet v sushi, Asie vám nebude cizí, v rybě nenajdete ani kost a takový kváskový chléb si upečete levou zadní.

V každém kurzu vám naservírujeme špetku teorie, hodiny u plotny a plnou pozornost našeho šéfa. K ruce vám budou kvalitní čerstvé suroviny i dostatečná dávka vody, kávy a vína. A kromě znalostí si odnesete sadu receptů a foto s šéfkuchařem na památku.

Kurzy jsou v malých skupinkách, proto nevadí, když vám zavaří i čaj. O to větší pokrok uděláte.

 

Cena většiny kurzů je 2 690 Kč (se zástěrou 3 090 Kč)

 

Všechny kurzy jsou pořádány vždy od 16 hodin v restauraci Lobster Atmosphere.

Francouzská kuchyně

V kurzu francouzské kuchyně nahlédneme pod pokličku tamních nejznámějších specialit. Na začátek si ukážeme jak na klasickou cibulovou polévku a slaný koláč Quiche Lorraine. Poté pronikneme do tajů úpravy kohouta na víně. Celý večer zakončíme sladkou tečkou v podání neodolatelného crème brûlée.

Termín kurzu 15. 9. 2019 v 16:00 hodin.

Mořské plody

Naučíte se, jak vybírat a otevírat ústřice, spolu s jejich různými úpravami. Poznáte, jak uvařit kalamáry nebo chobotnice, osvojíte si přípravu slávek a krevet a na závěr si vychutnáte výtečný dezert.

Termín kurzu 6. 10. 2019 v 16:00 hodin.

Low-Carb menu

Ukážeme si recepty a kombinace moderního a trendy stravování tzv. Low Carb nebo také LCHF (Low Carb High Fat) je anglické označení způsobu stravování, kdy je oproti běžným výživovým doporučením výrazně snížen příjem sacharidů a naopak jsou navýšeny tuky (bílkoviny zůstávají v běžných číslech). Můžete se také setkat s českým názvem nízkosacharidové stravování. V tomto kurzu vaření si projdeme různé recepty a kombinace, jaké potraviny při low-carb preferovat a kterým se naopak vyhýbat.

Termín kurzu 27. 10. 2019 v 16:00 hodin.

Škola vaření s Romanem Paulusem

Naučit se menu přímo od předního českého šéfkuchaře Romana Pauluse? To nezní vůbec špatně! Jaká bude látka? Naučíte se výtečný dýňový krém s kokosovým mlékem a koriandrem. Následně si předvedete přípravu salátu z lososa a chilli s thajskou bazalkou a lotosovým kořenem. Objevíte, jak upéct plněnou vykoštěnou křepelku s nádivkou z lesních hub a foie gras a závěr dne si osladíte čokoládovo-ořechovým nákypem.

Termín kurzu 10. 11. 2019 ve 14:00 hodin - TENTO KURZ JE JIŽ VYPRODÁN.

Lovecká sezóna

Jelen, srna nebo divočák. Kýta, hřbet nebo krk. Jestli se budete chtít vyšvihnout na vysoké úrovni, anebo jen připravit nedělní oběd pro své nejbližší, tento kurz vám ukáže jak na to! Podzimně laděné recepty z vás udělají mistra ve vaší kuchyni.

Termín kurzu 24. 11. 2019 v 16:00 hodin.

Asie

Naučíte se více o klasických asijských surovinách i o tom, jak v kuchyni zacházet s rýžovým papírem. Uvaříte si smažené jarní závitky, tradiční asijskou krevetovou plévku Tom yum goong a další exotické dobroty.

Termín kurzu 1. 12. 2019 v 16:00 hodin - tento kurz je již vyprodán.

Dokonalý steak

Odtajníte záhady správného výběru a použití masa a poznáte nové zajímavé suroviny. Dozvíte se například, jak udělat perfektní steak a co je úprava sous-vide. Naučíte se přípravit steakové omáčky, přílohy a mnoho dalšího. Kurz ukončíte sladkou tečku v podobě dezertu od našeho šéfa.

Termín kurzu 15. 12. 2019 v 16:00 hodin - tento kurz je již vyprodán.

Kapacita kurzu je 10 osob (na kurzech Grilování až 20 osob). Proto neváhejte a rezervujte si své místo prostřednictvím níže uvedeného formuláře, případně na e-mailu lobster@lobster-restaurant.cz, telefonu 730 892 286 nebo u personálu naší restaurace. Změna termínu nebo zrušení kurzu vyhrazeno.

Vaše osobní údaje budou zpracovávány pouze pro účely této rezervace a v souladu s platnými právními předpisy. Veškeré informace o tom, jak nakládáme s osobními údaji naleznete zde.

Těšíme se na vás!

Na každé akci bude pořizován obrazový záznam pro marketingové účely. Pořízené záznamy můžou být použity zejména na našem webu a sociálních sítích.

Rezervační formulář

Vaše jméno: *
E-mail: *
Telefon: *
 
 
Vámi poskytnuté osobní údaje budou zpracovávány pouze pro účely této rezervace a v souladu s platnými právními předpisy. Veškeré informace o tom, jak nakládáme s osobními údaji naleznete v sekci OCHRANA SOUKROMÍ.
 
 
 
Objednávám účast v následujících kurzech:
 
Francouzská kuchyně
Mořské plody
Low-Carb menu
Škola vaření s Romanem Paulusem
Lovecká sezóna
Asie
Dokonalý steak
Poznámka: