LOBSTER Family Restaurant

Nabízíme

Škola vaření

škola vaření

Otevíráme svou kuchyni všem, kteří chtějí umět vařit. Pod vedením našich šéfkuchařů svým uměním u grilu oslníte na každé zahradní party, naučíte se válet v sushi, Asie vám nebude cizí, v rybě nenajdete ani kost a takový kváskový chléb si upečete levou zadní.

V každém kurzu vám naservírujeme špetku teorie, hodiny u plotny a plnou pozornost našeho šéfa. K ruce vám budou kvalitní čerstvé suroviny i dostatečná dávka vody, kávy a vína. A kromě znalostí si odnesete sadu receptů a foto s šéfkuchařem na památku.

Kurzy jsou v malých skupinkách, proto nevadí, když vám zavaří i čaj. O to větší pokrok uděláte.

 

Cena každého z kurzů je 2 690 Kč (se zástěrou 2 990 Kč)

 

Všechny kurzy jsou pořádány vždy od 16 hodin v restauraci Lobster Atmosphere.

Sushi

Náš sushi mistr Tomáš Svoboda vás naučí válet v sushi! Dozvíte se základní postupy, tipy a triky. Připravíte si polévku Tom yum, zjistíte co je to a jak připravit maki sake, uramaki california sezam nebo nigiri sake. A jako třešnička na závěr nemůže chybět exotický dezert.

Termín kurzu 7. ledna 2018 v 16 hodin

Návrat k tradicím

Osvojíte si umění upéct tradiční kváskový chléb a lívance a zjistíte od našeho speciálního hosta - Jany Berkové, že kvásek je opravdový zázrak. Od našeho šéfa se dále naučíte tradiční valašskou kyselici, posvícenskou kachnu s jablky a bramborovými lokši nebo pečenou paštiku z husích jater a s koňakem.

Termín kurzu 21. ledna 2018 v 16 hodin - tento kurz je již vyprodán

Ryby a mořské plody

Poznáte, jak nejlépe vybírat a používat ryby a mořské plody v kuchyni. Naučíte se filetovat a správně zpracovávat mořské plody. Objevíte různé úpravy ryb, kterými vždy oslníte a na závěr vás čeká sladká tečka v podobě dezertu od našeho šéfa.

Termín kurzu 4. února 2018 v 16 hodin - tento kurz je již vyprodán

Pasta

Ovládnete výrobu vlastních těstovin ať už klasických nebo plněných a zvládnete je připravit bez problému doma. Nebude vám cizí ani příprava omáček, kterých se naučíte celých 10. Ani víc, ani míň. Samozřejmostí na závěr bude italský dezert Panna cotta noc siroppo di lima.

Termín kurzu 18. února 2018 v 16 hodin - tento kurz je již vyprodán

Doma je doma

Ovládnete umění naší české kuchyně. Naučíte se připravit restovaná husí játra na víně a jablcích či klasickou ale neobyčejnou bramboračku s uzeným masem. Zvládnete také kance se šípkovou omáčkou a domácím hrnkovým knedlíkem nebo do křupava pečený filet z candáta s houbovým rizotem. Sladkým vrcholem budou tvarohové knedlíky s jahodami.

Termín kurzu 4. března 2018 v 16 hodin

Steaky a vyzrálé maso

Dozvíte se, jak přichystat takové dobroty, jako je tagliatta s rukolou a balsamicem nebo hovězí pupek v miso omáčce a zauzeným bramborovým pyré. Naučíte se zpracovávat hovězí svíčkovou Wellington a zmáknete glazovaný rib eye steak v oříškovém másle. Osvojíte si také přípravu různých druhů tatarských bifteků.

Termín kurzu 18. března 2018 v 16 hodin - tento kurz je již vyprodán

Jarní menu

S příchodem jara se naučíte uvařit tématické menu se zauzeným lososem a salátkem a výbornou chřestovou polévkou. Ovládnete přípravu dušeného vepřového líčka na pivu nebo jehněčího hřbetu v tramezzini s bramborovými noky. Rebarborový krembl bude jako dezert na závěr.

Termín kurzu 1. dubna 2018 v 16 hodin

Vegetariánské menu

V tomhle kurzu objevíte tajemství zdravého a chutného jídla. Připravíte si salát z červené čočky s avokádem, česnekem a chilli nebo polévku Pho s houbami, tofu, fazolovými klíčky a nudlemi. Zjistíte také jak připravit Vindaloo s baklažánem, bok choy, kapií a hráškovými lusky. Jako dezert vás čeká Chia pudding s kokosovým mlékem a borůvkami.

Termín kurzu 15. dubna 2018 v 16 hodin

Základy u grilu

Před začátkem grilovací sezóny vás už nic nezaskočí. Naučíte se udělat všemožné marinády, omáčky a dressingy. Zvládnete připravit a správně ugrilovat vepřová BBQ žebra, jehněčí maso, ryby a vyzrálé steaky. Osvojíte si také pečení vlastních briošů na burgery. Nezůstanete ale jen u slaného, ukážete si také přípravu palačinek s grilovaným pomerančem a likérem Gran Marnier.

Termín kurzu 13. května 2018 v 16 hodin

Asie

Naučíte se takové asijské dobroty, jako je Fusion roll z rýžového papíru nebo známé yakitori chicken. Ukážete si, jak připravit marinovaný bok Bún cha s nudlemi bón a jako nezbytná část závěru vás čeká výtečný dezert.

Termín kurzu 20. května 2018 v 16 hodin

Grilování

Kromě samotného grilování různých druhů masa a specialit našeho šéfa se naučíte rozdělit zadní hovězí čtvrť a připravit všemožné druhy grilovacích omáček. Konec si osladíte jahodami se šlehačkou a máslovým karamelem.

Termín kurzu 17. června 2018 v 16 hodin - tento kurz je již vyprodán

Kapacita kurzu je 10 osob (na kurzech Grilování až 20 osob). Proto neváhejte a rezervujte si své místo prostřednictvím níže uvedeného formuláře, případně na e-mailu lobster@lobster-restaurant.cz, telefonu 730 892 286 nebo u personálu naší restaurace. Těšíme se na vás!

Rezervační formulář

Vaše jméno: *
E-mail: *
Telefon: *
 
 
Objednávám účast v následujících kurzech:
Sushi
Návrat k tradicím
Ryby a mořské plody
Pasta
Doma je doma
Steaky a vyzrálé maso
Jarní menu
Vegetariánské menu
Základy u grilu
Asie
Grilování
Poznámka: