LOBSTER Family Restaurant

Nabízíme

Škola vaření

škola vaření

Otevíráme svou kuchyni všem, kteří chtějí umět vařit. Pod vedením našich šéfkuchařů svým uměním u grilu oslníte na každé zahradní party, naučíte se válet v sushi, Asie vám nebude cizí, v rybě nenajdete ani kost a takový kváskový chléb si upečete levou zadní.

V každém kurzu vám naservírujeme špetku teorie, hodiny u plotny a plnou pozornost našeho šéfa. K ruce vám budou kvalitní čerstvé suroviny i dostatečná dávka vody, kávy a vína. A kromě znalostí si odnesete sadu receptů a foto s šéfkuchařem na památku.

Kurzy jsou v malých skupinkách, proto nevadí, když vám zavaří i čaj. O to větší pokrok uděláte.

 

Cena každého z kurzů je 2 690 Kč (se zástěrou 2 990 Kč)

 

Všechny kurzy jsou pořádány vždy od 16 hodin v restauraci Lobster Atmosphere.

Jarní vegetariánské menu

V tomhle kurzu objevíte tajemství zdravého a chutného jídla. Připravíte si salát z červené čočky s avokádem, česnekem a chilli nebo polévku Pho s houbami, tofu, fazolovými klíčky a nudlemi. Zjistíte také jak připravit Vindaloo s baklažánem, bok choy, kapií a hráškovými lusky. Jako dezert vás čeká Chia pudding s kokosovým mlékem a borůvkami.

Termín kurzu 15. dubna 2018 v 16 hodin - tento kurz je již vyprodán

Základy u grilu

Před začátkem grilovací sezóny vás už nic nezaskočí. Naučíte se udělat všemožné marinády, omáčky a dressingy. Zvládnete připravit a správně ugrilovat vepřová BBQ žebra, jehněčí maso, ryby a vyzrálé steaky. Osvojíte si také pečení vlastních briošů na burgery. Nezůstanete ale jen u slaného, ukážete si také přípravu palačinek s grilovaným pomerančem a likérem Gran Marnier.

Termín kurzu 13. května 2018 v 16 hodin - tento kurz je již vyprodán

Asie

Naučíte se takové asijské dobroty, jako je Fusion roll z rýžového papíru nebo známé yakitori chicken. Ukážete si, jak připravit marinovaný bok Bún cha s nudlemi bón a jako nezbytná část závěru vás čeká výtečný dezert.

Termín kurzu 20. května 2018 v 16 hodin - tento kurz je již vyprodán

Grilování

Kromě samotného grilování různých druhů masa a specialit našeho šéfa se naučíte rozdělit zadní hovězí čtvrť a připravit všemožné druhy grilovacích omáček. Konec si osladíte jahodami se šlehačkou a máslovým karamelem.

Termín kurzu 17. června 2018 v 16 hodin - tento kurz je již vyprodán

Hovězí maso - minutkové úpravy

Hovězí je zdaleka nejoblíbenějším steakovým masem a tento kurz pod křídly našeho steak mastera Richarda Klemeše bude rozhodně stát za to! Bistecca alla fiorentina, Tagliata di manzo s rukolou a parmazánem, Steak Rossini s foie gras. Ke steakům neodmyslitelně patří poctivá omáčka a i tu se u nás naučíte. Pepřovka, houbovka nebo red wine sauce, jak jim přezdíváme. Vše zakončíme skvělým dezertem, a to carpacciem s lanýžovou majonézou.

Termín kurzu 23. září 2018 v 16 hodin

Ryby a mořské plody

Naučíte se zpracovat celou rybu od hlavy až k ocasu. Připravíte si filet na másle, z kostí vývar, z vývaru omáčku a z ořezků naplníte těstoviny. Upečete si celou rybu podle receptu jedné libanonské babičky. Uděláte si takové mušle, že se budete považovat za rodilého Itala.

Termín kurzu 14. října 2018 v 16 hodin

Sladkovodní ryby

Ne všichni z nás mají rádi kapra, ale my si ukážeme, jak jej připravit, aby chutnal každému z nás. Jeden ze způsobů přípravy kapra bude předkrm, a to kapří remuláda. Také si ukážeme tradičního pstruha na sádle s mandlemi, anebo všemi tak oblíbeného candáta. Už jste zkoušeli zaudit pstruha? Jestli ne, tak přijďte!

Termín kurzu 4. listopadu 2018 v 16 hodin

Dýňové menu

Kdo by nemiloval dýni? Tato typická podzimní zelenina obsahuje spousty vlákniny a je velmi univerzální, může se zpracovat naslano i nasladko a navíc se dá velmi dobře uchovávat. Připravíte si polévku, předkrm, hlavní chod i dezert, kde hlavní roli bude hrát právě dýně. A jako bonus si ukážeme, jak se dýně zavařuje.

Termín kurzu 25. listopadu 2018 v 16 hodin

Zvěřinové hody

Jelen, srna nebo divočák. Kýta, hřbet nebo krk. Jestli se budete chtít vyšvihnout na vysoké úrovni, anebo jen připravit nedělní oběd pro své nejbližší, tento kurz vám ukáže jak na to! Podzimně laděné recepty z vás udělají mistra ve vaší kuchyni.

Termín kurzu 9. prosince 2018 v 16 hodin

Kapacita kurzu je 10 osob (na kurzech Grilování až 20 osob). Proto neváhejte a rezervujte si své místo prostřednictvím níže uvedeného formuláře, případně na e-mailu lobster@lobster-restaurant.cz, telefonu 730 892 286 nebo u personálu naší restaurace. Těšíme se na vás!

Rezervační formulář

Vaše jméno: *
E-mail: *
Telefon: *
 
 
Objednávám účast v následujících kurzech:
Jarní vegetariánské menu
Základy u grilu
Asie
Grilování
Hovězí maso - minutové úpravy
Ryby a mořské plody
Sladkovodní ryby
Dýňové menu
Zvěřinové hody
Poznámka: