LOBSTER Family Restaurant

Nabízíme

Škola vaření

škola vaření

Otevíráme svou kuchyni všem, kteří chtějí umět vařit. Pod vedením našich šéfkuchařů svým uměním u grilu oslníte na každé zahradní party, naučíte se válet v sushi, Asie vám nebude cizí, v rybě nenajdete ani kost a takový kváskový chléb si upečete levou zadní.

V každém kurzu vám naservírujeme špetku teorie, hodiny u plotny a plnou pozornost našeho šéfa. K ruce vám budou kvalitní čerstvé suroviny i dostatečná dávka vody, kávy a vína. A kromě znalostí si odnesete sadu receptů a foto s šéfkuchařem na památku.

Kurzy jsou v malých skupinkách, proto nevadí, když vám zavaří i čaj. O to větší pokrok uděláte.

 

Cena každého z kurzů je 2 690 Kč (se zástěrou 2 990 Kč)

 

Všechny kurzy jsou pořádány vždy od 16 hodin v restauraci Lobster Atmosphere.

Moderní Itálie

Naučíte se uvařit polévku z pečených rajčat a mozzarellou Fior di Latte a dozvíte se, čím vyniká. Odhalíte, jak vykouzlit šafránové risotto s tygřími krevetami, jak správně připravit hovězí steak Rossini s lanýžem a na závěr si upečete čokoládový dort bez mouky.

Termín kurzu 26. 11. 2017 v 16 hodin - tento kurz je již vyprodán

Slavnostní večeře

Odtajníte, jak přípravit slavnostní večeři a naučíte se udělat crostini s topinamburovým krémem nebo skotského lososa sous-vide s rukolovým pyré. Připravíte se pohankový salát s hruškou a světoznámý hovězí steak Wellington s houbami a černým kořenem. Večer potom završíte italským tiramisu Amaretto Grappa.

Termín kurzu 10. 12. 2017 v 16 hodin - tento kurz je již vyprodán

Sushi

Náš sushi mistr Tomáš Svoboda vás naučí válet v sushi! Dozvíte se základní postupy, tipy a triky. Připravíte si polévku Tom yum, zjistíte co je to a jak připravit maki sake, uramaki california sezam nebo nigiri sake. A jako třešnička na závěr nemůže chybět exotický dezert.

Termín kurzu 7. ledna 2018 v 16 hodin

Návrat k tradicím

Osvojíte si umění upéct tradiční kváskový chléb a lívance a zjistíte od našeho speciálního hosta - Jany Berkové, že kvásek je opravdový zázrak. Od našeho šéfa se dále naučíte tradiční valašskou kyselici, posvícenskou kachnu s jablky a bramborovými lokši nebo pečenou paštiku z husích jater a s koňakem.

Termín kurzu 21. ledna 2018 v 16 hodin

Ryby a mořské plody

Poznáte, jak nejlépe vybírat a používat ryby a mořské plody v kuchyni. Naučíte se filetovat a správně zpracovávat mořské plody. Objevíte různé úpravy ryb, kterými vždy oslníte a na závěr vás čeká sladká tečka v podobě dezertu od našeho šéfa.

Termín kurzu 4. února 2018 v 16 hodin

Pasta

Ovládnete výrobu vlastních těstovin ať už klasických nebo plněných a zvládnete je připravit bez problému doma. Nebude vám cizí ani příprava omáček, kterých se naučíte celých 10. Ani víc, ani míň. Samozřejmostí na závěr bude italský dezert Panna cotta noc siroppo di lima.

Termín kurzu 18. února 2018 v 16 hodin

Steaky a vyzrálé maso

Dozvíte se, jak přichystat takové dobroty, jako je tagliatta s rukolou a balsamicem nebo hovězí pupek v miso omáčce a zauzeným bramborovým pyré. Naučíte se zpracovávat hovězí svíčkovou Wellington a zmáknete glazovaný rib eye steak v oříškovém másle. Osvojíte si také přípravu různých druhů tatarských bifteků.

Termín kurzu 18. března 2018 v 16 hodin - tento kurz je již vyprodán

Vegetariánské menu

V tomhle kurzu objevíte tajemství zdravého a chutného jídla. Připravíte si salát z červené čočky s avokádem, česnekem a chilli nebo polévku Pho s houbami, tofu, fazolovými klíčky a nudlemi. Zjistíte také jak připravit Vindaloo s baklažánem, bok choy, kapií a hráškovými lusky. Jako dezert vás čeká Chia pudding s kokosovým mlékem a borůvkami.

Termín kurzu 15. dubna 2018 v 16 hodin

Asie

Naučíte se takové asijské dobroty, jako je Fusion roll z rýžového papíru nebo známé yakitori chicken. Ukážete si, jak připravit marinovaný bok Bún cha s nudlemi bón a jako nezbytná část závěru vás čeká výtečný dezert.

Termín kurzu 20. května 2018 v 16 hodin

Grilování

Kromě samotného grilování různých druhů masa a specialit našeho šéfa se naučíte rozdělit zadní hovězí čtvrť a připravit všemožné druhy grilovacích omáček. Konec si osladíte jahodami se šlehačkou a máslovým karamelem.

Termín kurzu 17. června 2018 v 16 hodin

Kapacita kurzu je 10 osob (na kurzech Grilování až 20 osob). Proto neváhejte a rezervujte si své místo prostřednictvím níže uvedeného formuláře, případně na e-mailu lobster@lobster-restaurant.cz, telefonu 730 892 286 nebo u personálu naší restaurace. Těšíme se na vás!

Rezervační formulář

Vaše jméno: *
E-mail: *
Telefon: *
 
 
Objednávám účast v následujících kurzech:
Sushi
Návrat k tradicím
Ryby a mořské plody
Pasta
Steaky a vyzrálé maso
Vegetariánské menu
Asie
Grilování
Poznámka: