LOBSTER Family Restaurant

Nabízíme

Škola vaření

škola vaření

Otevíráme svou kuchyni všem, kteří chtějí umět vařit. Pod vedením našich šéfkuchařů už nikdy nezmastíte maso, středomořská kuchyně vám nebude cizí, podzim vás nezaskočí a česky budete vařit lépe než kdy dříve.

V každém kurzu vám naservírujeme špetku teorie, hodiny u plotny a plnou pozornost našeho šéfa. K ruce vám budou kvalitní čerstvé suroviny i dostatečná dávka vody, kávy a vína. A kromě znalostí si odnesete sadu receptů a foto s šéfkuchařem na památku.

Kurzy jsou v malých skupinkách, proto nevadí, když vám zavaří i čaj. O to větší pokrok uděláte.

 

Cena každého z kurzů je 2 690 Kč (se zástěrou navíc 2 990 Kč)

GRILOVÁNÍ

škola vaření - steaky

Odhalíme zásady přípravy tradičních i neobvyklých pokrmů na grilu. Ugrilujeme si hovězí žebra naložená ve dvou marinádách a správně upečeme mušle svatého Jakuba s chřestem a zázvorem. Naučíme se lehký fazolový salát a letní salát z grilovaného lilku. Veškeré pokrmy budeme dohotovovat na grilu na naší terase, přímo s šéfkuchařem.

Termín kurzu 14. 8. 2016 v 16:00 hodin

FRANCIE

skola_vareni-francie

Vysvětlíme vám zásady přípravy francouzských pokrmů a naučíte se otvírat a tepelně zpracovávat ústřice. Poznáte, jak připravit netradičně tradiční šneky a další dobroty, jako je boeuf bourguignonne nebo losos s „beurre blanc“. Třešničkou na závěr bude dezert, jako překvapení našeho šéfkuchaře.

Termín kurzu 11.9. 2016 v 16:00 hodin

STŘEDOMOŘSKÁ KUCHYNĚ

skola_vareni-ryby-160x160

Naučíte se, jak vybírat a používat suroviny pro středomořskou kuchyni. Poznáte, jak připravit polévku Bouillabaisse s mořskými plody a vykouzlíte omáčku Rouille. Zvládnete uvařit sépiové risotto s tygří krevetou a mušlemi svatého Jakuba, nebo si osvojíte přípravu italské klasiky spaghetti vongole.

Termín kurzu 25. 9. 2016 v 16:00 hodin

ČESKÁ KUCHYNĚ

skola_vareni-cesko

Dozvíte se o klasických i moderních úpravách pokrmů české kuchyně. Naučíte se, jak jednoduše připravit tartar a carpaccio ze pstruha duhového či kachní kaldoun. Připravíte si jedinečný, do křupava pečený filet z candáta s kroupovým rizotem a nakonec noky ve skořicové strouhance s jahodovou omáčkou.

Termín kurzu 16. 10. 2016 v 16:00 hodin

PODZIMNÍ MENU

škola vaření - asie

Dozvíte se více o klasických podzimních surovinách a receptech. Uvaříte si dýňový krém a ragú z divočáka. Připravíte dokonalou plněnou křepelku s nádivkou z lesních hub a foie gras nebo dančí hřbet s hříbkovým ragú a domácími bramborovými noky.

Termín kurzu 13. 11. 2016 v 16:00 hodin

Kapacita kurzu je 8 osob. Proto neváhejte a rezervujte si své místo prostřednictvím níže uvedeného formuláře, případně na e-mailu lobster@lobster-restaurant.cz, telefonu 588 884 137 nebo u personálu naší restaurace. Těšíme se na vás!

Rezervační formulář

Vaše jméno: *
E-mail: *
Telefon: *
 
 
Objednávám účast v následujících kurzech:
Grilování
Francie
Středomořská kuchyně
Česká kuchyně
Podzimní menu
Poznámka: