O nás

Objevte kousek Itálie v srdci Olomouce!

LOBSTER Family restaurant je restaurace, která nabízí vše, co gurmáni milují. Jako italská restaurace se můžeme chlubit výrobou svých čerstvých těstovin, které doplňují tradiční omáčky, v naší peci pečeme na dřevě pizzu podle neapolské receptury, používáme autentické italské suroviny a několikrát týdně přivážíme čerstvé mořské ryby a humry. Pokud zrovna nemáte čas zajet na jídlo do Itálie, zastavte se k nám a objevte kousek Itálie v srdci Olomouce.

Pokud neholdujete rybám, možná vás zaujme nabídka vyzrálých steaků. Máte-li rádi antipasti neboli předkrmy, doporučujeme náš salátový bar, kde jich najdete hned několik druhů. Stačí si vzít talíř a nabrat si dle libosti.

Naši nabídku také doplňuje široký sortiment vlastních produktů, které si můžete koupit s sebou domů. Příkladem můžou být čerstvé těstoviny, omáčky, olivový olej, Prosecco či víno.

Rodinná restaurace

Protože máme rádi děti, vybavili jsme restauraci dětským koutkem s mořským akváriem, doplnili jsme dětské menu a děláme vše pro to, abychom vyhověli především rodinám s dětmi. Právem se řadíme mezi kids friendly restaurace.

Pokud se blíží narozeniny vašich dětí a vy hledáte místo pro dětskou oslavu, právě jste ho našli. Oslavu zařídíme se vším všudy. Prostor vyzdobíme podle zájmů oslavence, Tetičky připraví zábavný animační program nebo děti naučíme péct pizzu. A pokud už vás doma nebaví vařit, zařídíme školu vaření pro vaše děti.

Naše menu

Naše menu je inspirováno nejproslulejšími oblastmi Itálie jako jsou Alto Adige, Toskánsko, Kampánie, Piemont a další.

Důležitou roli hraje i období, ve kterém naši restauraci navštívíte, třikrát do roka totiž měníme oblast, kterou se necháváme inspirovat, a menu měníme, abychom hosty nenudili.

Čerstvé ryby

Několikrát týdně přivážíme čerstvé mořské ryby a živé humry. V naší chladící vitríně naleznete například opravdu čerstvé steaky z lososa, tuňáka nebo mečouna, dále filety z tresky, pražmy královské nebo štítníka. Samozřejmostí jsou i ryby v celku, jako je třeba mořský vlk a také v našich končinách neobvyklé kousky, kterými jsou ropušnice, ryba sv. Petra, kambala, zubatec, mořský ďas a další podobné delikatesy.

Ekologie

Dopady konzumu na naši přírodu nám nejsou lhostejné a proto děláme maximum pro to, abychom šetřili životní prostředí. Proto prosíme i vás, abyste se napili bez brčka.

Pokud však brčko do svého nápoje jednoduše chcete, najdete jich u nás hned několik druhů. Nabízíme vám brčka kovová, která pravidelně myjeme a sterilizujeme, abychom zajistili perfektní čistotu. Kovové brčko si u nás navíc můžete koupit. Dále u nás najdete brčka z bioplastu, z cukrové třtiny nebo z kukuřice. Tato brčka se v ideálních podmínkách rozloží už za čtyři měsíce.

Z polystyrenových termokrabiček na jídlo s sebou přecházíme na krabičky z cukrové třtiny, jejichž výroba je k přírodě šetrnější, než výroba například krabiček papírových. Náklad na jejich výrobu je však vyšší, a tak u nás stojí box na polévku pět korun a box na hlavní jídlo deset korun.

Největší gurmánský zážitek však budete mít, když si jídlo sníte přímo u nás z talíře. Nádobí myjeme bio mycími prostředky. Vy tak nevyprodukujete žádný odpad a vaše jídlo bude z talíře chutnat daleko lépe.

Rozhodli jsme se eliminovat jednorázové nádobí, takže rauty a catering připravujeme ve skle, na porcelánu anebo s vratným nádobím.

Neradi nakupujeme suroviny, které jsou v nesmyslných obalech. Zelenina, ovoce i maso k nám v maximální možné míře jezdí bez obalu. Všechen ostatní odpad svědomitě třídíme.

K přírodě se u nás jednoduše chováme s úctou, tak nám držte palce. Jakékoliv nápady a podněty přijímáme a doufáme, že přírodě fandíte stejně jako my.

Navíc, abychom nezatěžovali životní prostředí a neplýtvali jídlem, jsme se zapojili do spolupráce s projekty vratnemisky.cz a nesnezeno.cz.

Náš tým

Dobrou restauraci dělá především kvalitní personál. Proto má kolem sebe náš šéfkuchař František Pospíšil výborně fungující tým spolupracovníků, díky kterému si můžete vychutnat nejen skvělé jídlo a pití, ale i bezchybný servis.

František Pospíšil

František Pospíšil

šéfkuchař

Lukáš Vrba

Lukáš Vrba

manager

Radek Cuc

Radek Cuc

sous-chef

Staňte se součástí našeho týmu

Sledujte aktuální nabídku volných pozic.

Volné pozice